Rejsegilde på Resilience House

Kun tre måneder efter første spadestik kunne der holdes rejsegilde for Danmarks første resiliente hus, som åbner til sommer 2017.

”I dag skal vi takke de mange kræfter, der er med til at få Resilience House op og stå”, sagde Jørgen Andersen, direktør for Green Tech Center og fortsatte: ”I Resilience House får vi et meget flot og kreativt hus med mange specielle løsninger og en flot indretning, som de fremtidige lejere vil komme til at nyde at færdes i, når huset står klar til næste sommer. Huset er blevet rejst med rekordfart, og det skal alle have en stor tak for.”

Byggeri med fart på

Og det er gået stærkt. Det er blot tre måneder siden, at første spadestik til Resilience House blev taget, og i går kunne både gæster og en tilfreds bestyrelsesformand, Mogens Vig Pedersen, konstatere, at byggeriet af huset er kommet langt, og at ”Resilience House indtil videre ser meget resilient ud”, som bestyrelsesformanden med et glimt i øjet udtrykte det.

Udover at man til rejsegildet kunne se plantegninger og indretningsforslag af Resilience House, var der mulighed for at komme på en lille guidet rundtur i huset, hvilket mange af de ca. 60 fremmødte, hvoraf flere var de fremtidige lejere og partnere, benyttede sig af. Og de kunne derved ved selvsyn konstatere, at der er tale om et meget spændende byggeri.

Vejle er med i front

”Resiliens er blevet en del af Vejles DNA, og vi er frontrunner på området i Skandinavien. Og nu står vi så her til rejsegilde for Danmarks – og måske verdens – første resiliente hus. For hvor skulle det ellers ligge, hvis ikke i Vejle?” Borgmester Arne Sigtenbjerggaard er med god grund stolt af, at Vejle Kommune er med i det globale netværk ’100 Resilient Cities’ og han benyttede lejligheden til at takke de tre investorer Bagger-Sørensen Invest, Insero og Casa for med Resilience House at være med til at forankre Vejles position som Resilient City.

Det er planen, at Resilience House skal stå klar til brug til sommer – og ser vi på det forløb, byggeriet har haft de første par måneder, lover det godt for den fortsatte byggeproces.

 

Fakta:

Aktionærerne bag huset er CASA, INSERO og Bagger-Sørensen Invest. Lejere i huset bliver bl.a.Vejle Kommune, Added Values, Contiga Tinglev, TROX, Pure Energy, Vent2U og Arrows.

Partnere til huset bliver bl.a. ”Resilience Lab Denmark” som vil samle deres sekretariat i huset og medvirke til liv i huset gennem uddannelse, demonstrationer og udstillinger herunder partnerne VIA University College, Syddansk Universitet, Best Green, INSERO Software, TADAA!, Vejle Spildevand, EWII, Vejle Kommune, State of Green, CLEAN samt Dansk Energi.

 

For yderligere oplysninger, kontakt venligst Jørgen Andersen, direktør for Green Tech Center/Resilience Lab Denmark på telefon 40 53 53 37 eller e-mail: ja@greentechcenter.dk