Åbningsdagen 24. juni

pressemeddelelse fra åbningsdagen

PRESSEMEDDELELSE:

Nyt center skal booste eksport og vækst af grøn dansk energiteknologi

”Hele hemmeligheden ved at komme foran er at komme i gang”.

Klima,-, Energi- og Bygningsminister Rasmus Helveg Petersen (R) havde krydret sin festtale med et Mark Twain citat, da han tirsdag deltog i åbningen af det eksport- og vækstfremmende videncenter for bæredygtig energi, Green Tech Center i Vejle.

Eksport af grøn energiteknologi fra Danmark er i hastig vækst, bemærkede ministeren, der henviste til, at green-tech eksporten alene sidste år steg med 17,6 pct, hvor den samlede danske eksport til sammenligning steg med to pct.

Optimale rammer for forskning og udvikling

I det nye Green Tech Center får opfindere og udviklere unikke rammer til at prøve nye idéer og skuffeprojekter af i et ”levende laboratorium”, hvor der bl.a. er adgang til detaljerede forbrugsdata fra virksomheder og private, mulighed for at teste f.eks. nye pærer i den 2.800 kvm store kontorbygning, hvor alle pladser for længst er lejet ud til små og store udviklingsvirksomheder og kombinere forskellige former for vedvarende energi i den 16.000 kvm store energipark.

Til efteråret åbner centret desuden et laboratorium på 1.200 kvm.

750 gæster og en kronprins

Green Tech Center er etableret af lokale erhvervsfolk, bl.a. Bagger-Sørensen familien og arbejder tæt sammen med bl.a. NASA, DI, SDU og State of Green.

750 gæster deltog i åbningen, som blev eksekveret ved et tryk på en kan af ingen ringere end Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik.

 

Mere info og flere pressebilleder på www.greentechcenter.dk.

Kontakt

Jørgen Andersen, direktør i Green Tech Center: +45 4053 5337

Dorthe Bramsen Clausen, projektleder i Green Tech Center: +45 2332 5549