Sydkoreas erhvervsminister kom forbi

Sydkoreas erhvervsminister kom forbi

Vi havde i dag fornøjelsen af at tage imod repræsentanter fra Sydkoreas erhvervsministerium – nærmere bestemt Ministry of Start-Up’s and SME’s.

Besøget i dag var et gen-visit som opfølgning på Korea-Denmark Eco-Innovation Investor Summit i oktober, hvor vi tog imod Sydkoreas præsident Moons 50-mand store erhvervsdelegation. Arrangementet i oktober lå i kølvandet af P4G-topmødet i København, hvor stats- og virksomhedsledere fra hele verden var inviteret til Danmark for at fremme konkrete løsninger på FN’s verdensmål.

Besøget i dag havde til formål at konkretisere muligheder for synergi og samarbejde, både inden for Green tech, bæredygtig fødevareudvikling, optimalt miljø for iværksætteri og forretningsudvikling samt en introduktion til resilience strategien for Vejle. Dagen igennem har der været møder med hhv. Jørgen Andersen, direktør i Green Tech Center, Anna Kirkeby, Forretningsudvikler Culinary Institute by Vejle Erhverv, Jens Ejner Christensen, Borgmester, Niels Aagesen, Kommunaldirektør, Morgen Damgaard, Erhvervschef og Jeanette Kristensen, Innovationskonsulent – de fire sidstnævnte fra Vejle Kommune.

Green tech og bæredygtighed ligger højt på den koreanske dagsorden og man er meget interesseret i at høre mere om Triple Helix, som der arbejdes med i Green Tech Center. Triple Helix er betegnelsen for et samarbejde mellem erhvervsliv, forskning og det offentlige med et fælles mål om at skabe vækst og arbejdspladser gennem innovation.

Fra Vejle går turen videre til København, hvor delegationen i morgen fredag blandt andet skal besøge Christiansborg samt på en række virksomhedsbesøg.